Творче спілкування юних художників у Кропивницькому музеї Осмьоріна

Понеділок, 5 лютого 2024 13:14

Нещодавно у Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулася творча зустріч студентки Львівської національної академії мистецтв Софії Богаченко з учнями та викладачами художньої школи імені О.О.Осмьоркіна, випускницею якої вона є. Ініціювала проведення мистецького заходу директорка школи Ганна Тимофієнко.

- Переконана, що спілкування учнів з випускниками, які продовжують художню освіту у вищих навчальних мистецьких закладах, мотивує їх до усвідомленого оволодіння знаннями з образотворчого мистецтва і допомагає у подальшому фаховому виборі, - наголошує  Ганна Тимофієнко.

Молода мисткиня Софія Богаченко успішно навчається на другому курсі факультету декоративно-прикладного мистецтва на кафедрі художнього текстилю. Свою цікаву розповідь про особливості навчального процесу в академії ілюструвала власними творчими роботами – графічними, живописними та декоративними. Особливу увагу присутніх привернули доробки з тканини, виконані в техніці арт-квілту, розпису тай дай та ткацтва, зокрема, килимарства.

Теплими спогадами поділилася Софія Богаченко про свою першу вчительку з образотворчого мистецтва в загальноосвітній школі в селі Бережинка, що поблизу Кропивницького, яка помітила її здібності до малювання і спонукала до фахового навчання. Розповідала вона і про підтримку батьків і про те,  як декілька разів намагалася вступити до художньої школи, але за віком була ще маленькою. Щиро дякувала своїм викладачам художньої школи за високий рівень підготовки і за настанови директорки Ганни Тимофієнко, про творчий підхід, який обов’язково має бути в усьому – і в навчанні, і у виконанні мистецьких завдань, і взагалі у світосприйнятті.

Учні художньої школи залюбки задавали Софії Богаченко різноманітні питання про її мистецькі уподобання, про подальшу творчу реалізацію і, звичайно ж, про цікаві моменти зі студентського життя.

Директорка музею Віта Чернова подарувала гості музейні буклети, каталог заслуженого художника України Григорія Гнатюка та запросила Софію разом з її однокурсниками до участі в музейному студентському арт-проєкті «Нова генерація» та художньому конкурсі «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря.

Усі новини