Творчість – сенс життя: «Мистецький вимір Фелікса Полонського»

Середа, 21 квітня 2021 14:01

У Кропивницькому відбулася творча зустріч співробітників художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна із заслуженим художником України Феліксом Полонським. Спілкування із митцем проходило у музеї мистецтв, де експонується його персональна виставка творів «Мистецький вимір Фелікса Полонського», присвячена  80-річчю з дня народження художника.

Відомий кропивницький живописець Фелікс Полонський свій ювілей відзначив ще 01 січня, але персональний вернісаж вдалося влаштувати лише у квітні. Заступник директора музею мистецтв Ганна Осипова та куратор виставки завідувач відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Олег Юрченко зазначили, що презентація ювілейної виставки відбувалася з обмеженою кількістю присутніх, відповідно до умов «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. Ініціативу колективу музею Олександра Осмьоркіна привітати знаного художника, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна з 80-річним ювілеєм підтримала директор музею мистецтв Тетяна Ткаченко. За її сприяння і була влаштована  творча зустріч.

Провідний науковий співробітник заслужений художник України Андрій Надєждін під час виступу, як фаховий мистецтвознавець, акцентував увагу на особливостях творчого почерку заслуженого художника України Фелікса Полонського - реалістичній манері живопису, професійності виконання і тематичній змістовності творів. Він вручив ювіляру вітальний лист від колективу музею, афіші презентованих виставок з музейної колекції «Сучасне українське образотворче мистецтво» - віртуальної персональної виставки творів заслуженого художника України Фелікса Полонського «Творчість – сенс життя», відкриту до 80-річчя з дня народження на вебсайті музею в розділі «Вибрані виставки»  та тематичної виставки «Картина заслуженого художника України Фелікса Полонського «Насунула важка червона хмара…» до 150-річчя з дня народження Лесі Українки». Крім того, Феліксу  Полонському вручили примірники «Вечірньої газети» з авторськими публікаціями про ці експозиції. Музейний доглядач Ірина Токманенко подарувала художнику букет барвистих хризантем для написання майбутніх натюрмортів з щирими побажаннями міцного здоров’я та творчих успіхів.

У свою чергу, Фелікс Полонський щиро подякував колективу музею Осмьоркіна за привітання та з задоволенням підписав подаровані афіші виставок для музеїв. Спілкування художника і музейників проходило в дружній атмосфері в оточенні живописних картин талановитого митця, які є окрасою фондових зібрань не лише кропивницьких музеїв, а  й численних приватних українських та зарубіжних колекцій.

Запрошуємо шанувальників реалістичного живопису завітати на музейний вебсайт і ознайомитися з оригінальною творчістю заслуженого художника України Фелікса Полонського на презентованих у свій час в музеї персональних виставках: «Ліричні мотиви Фелікса Полонського» із серії «Лауреати обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна» :

http://osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt82_u.html і «Графічні світи Фелікса Полонського» в рамках арт-проєкту «В майстерні художника»: http://osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt93_u.html

 

Усі новини