У харчоблоці ЗОШ №8 збудники кишкових інфекцій не виявлені: триває обстеження продуктів і хворих дітей

Вівторок, 2 лютого 2021 18:34

Обласний лабораторний центр не виявив збудників кишкових інфекцій у пробах питної води та змивах, відібраних у ЗОШ №8 міста Кропивницького, де учні поскаржилися на погане самопочуття.

За інформацією із сайту лабораторного центру, у школі провели епідеміологічне розслідування та дезінфекцію. Були бактеріологічно обстежені працівники харчоблоку школи, досліджені проби питної води та змиви. За результатами проведених досліджень збудники кишкових інфекцій у змивах та пробах досліджених харчових продуктів не виявлені, питна вода відповідає вимогам ДСанПІН 2.2.4-171-10 за мікробіологічними показниками.

Наразі  продовжується дослідження відібраних харчових продуктів і матеріалів від захворілих дітей для визначення збудників, які могли стати причиною хвороби.

Як повідомлялося на офіційному сайті Кропивницької міської ради, 28 січня у учнів початкової школи ЗОШ №8 почав погіршуватись стан здоров’я. Управління освіти офіційно звернулося до головного управління Держпродспоживслужби з проханням провести позапланову перевірку навчального закладу для з’ясування обставин. Терміново, 28 і 29 січня, були проведені такі перевірки, зроблені певні висновки і надані рекомендації управлінню освіти та адміністрації закладу щодо подальших дій. Після цього керівництво школи вирішило перевести початкову школу, а це 425 учнів, на дистанційне навчання включно по середу, 03 лютого. Їдальня до з’ясування обставин не працює.

Усі новини