У Козацькій гімназії Кропивницького буде збудований новий харчоблок

Середа, 11 вересня 2019 13:42

Міська влада посилила контроль за якістю харчування учнів у закладах освіти Кропивницького. У вівторок, 10 вересня, на виконання доручення міського голови його заступник Наталія Дзюба проінспектувала організацію навчального процесу та роботу харчоблоку в Козацькій гімназії №21, що на Балашівці. До перевірки долучився і голова міської Громадської ради Леонід Лузан.

- У цій школі були два малонаповнюваних восьмих класи. Відповідно до нормативів, така кількість учнів не допускає створення двох класів. Тому адміністрація закладу оптимізувала процес навчання та організувала один восьмий клас. Спочатку в ньому налічувалося 39 учнів. Але на сьогодні мережа класів остаточно сформована, деяких дітей перевели до інших навчальних закладів міста. Зараз в цьому класі навчається 35 учнів,- відзначила Наталія Дзюба. - Адміністрація закладу зробила все для того, аби створити комфортні умови для навчання. Перш за все, додатково обладнали ще декілька класів. Такі предмети як фізика, хімія, математика учні вивчають у спеціалізованих кабінетах, українську мову, інформатику - у підгрупах. Діти подружилися, проблем немає.

Крім цього, заступник міського голови перевірила харчоблок, їдальню, меню, стан технологічного обладнання.

За словами директора школи Людмили Засінець, школа повністю забезпечена необхідними харчовими продуктами, які закуповуються відповідно до тендерних процедур. Учні в достатній кількості отримують м’ясо, фрукти овочі, молочні продукти. Нарікань від батьків щодо організації харчування вихованців немає.

Козацькій гімназії у цьому році виповнилося сто років. Матеріально-технічна база школи потребує оновлення. Наталія Дзюба повідомила про те, що вже виготовлена проектно-кошторисна документація на добудову харчоблоку, який планується облаштувати на місці старих споруд.

Усі новини