У Кропивницькій міській раді працюють постійні депутатські комісії

Вівторок, 25 липня 2023 17:10

У Кропивницькій міській раді активно триває підготовка до чергового сесійного засідання. Одразу три постійні депутатські комісії провели свої засідання сьогодні, 25 липня: комісія з питань місцевого самоврядування, прав і свобод людини, депутатської етики та регламенту,  комісія з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики і комісія з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту.

Окрім проєктів рішень, що стосуються безпосередньо профільних питань, комісії розглянули і деякі спільні, як-то про перейменування вулиць, тупиків, проїзду.

На порядку денному комісії  з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики опрацьовувалися також питання про розгляд проєкту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставок та податкових пільг зі сплати земельного податку на території Кропивницької міської територіальної громади» та про стан виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Кропивницькому на 2021-2023 роки за січень – липень 2023 року.

А комісія  з питань місцевого самоврядування, прав і свобод людини, депутатської етики та регламенту погодила два проєкти рішень, що стосуються Новенської селищної ради, зокрема про її припинення та затвердження передавального акта. Також члени комісії погодили внесення змін до програми “Безпечне місто” і проєкт рішення про встановлення партнерських відносин із громадою міста Венло з Нідерландів.

Комісія з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту розпочала свою роботу з розгляду питання про стан виконання протокольних доручень щодо функціонування освітньої галузі міста. Результатом сьогоднішнього засідання стали чергові доручення управлінню освіти та юридичному управлінню міської ради.  Зокрема, додатково вивчатиметься досвід інших міст щодо укладання договорів із новими директорами шкіл, після відповідного конкурсу. Наразі ці договори підписує управління освіти, як уповноважена особа, а ініціативна група від громадськості наполягає, щоб їх підписував особисто міський голова.

Готуватиметься проєкт рішення і щодо розмежування капітальних та поточних ремонтів в закладах освіти, за які відповідає управління освіти. І по фінансовій автономії навчальних закладів — робота триватиме за участі робочої групи. Згадали під час засідання комісії і про вакантну посаду заступника начальника управління освіти міської ради, конкурс на яку має бути оголошений з усіма вимогами до кандидата.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13