У Кропивницькій міській раді проаналізували застосування гендерно орієнтованих підходів розробки галузевих програм

П'ятниця, 15 березня 2024 15:43

Сьогодні, 15 березня, у Кропивницькій міській раді аналізували впровадження гендерних підходів у розроблених галузевих програмах соціально-економічного розвитку обласного центру.

Активісти ГО “Територія успіху” провели відповідне дослідження, було опрацьовано 39 міських програм, які діють у поточному році та оприлюднені на офіційному вебсайті Кропивницької міської ради. Отримані результати презентувала посадовцям виконавча директорка ГО “Територія успіху” Інга Дуднік.

Інга Дуднік розповіла про використані критерії аналізу, що базуються на врахуванні гендерної статистики в розроблених програмах, дослідженні потреб цільових груп, реалізації ланцюжка “проблема — дія — результат” та вплив війни на гендерні аспекти.

Далі спікерка зупинилася на конкретних програмах, вказала які з критеріїв знайшли своє відображання в них, а які потребують доопрацювання.

Результатом проведеної роботи ГО “Територія успіху” стане брошура з детальним аналізом, що готується до друку.

Обговорення представлених напрацювань відбулося у форматі “круглого столу” з посадовцями виконавчих органів міської ради, які власне, і працюють над розробкою та реалізацією галузевих програм соціально-економічного розвитку міста.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13