У Кропивницькій міській раді розпочалася підготовка до чергової сесії: працюють постійні депутатські комісії

Четвер, 2 травня 2024 17:38

У Кропивницькій міській раді розпочалася підготовка до чергового сесійного засідання. Сьогодні, 02 травня, працювали одразу дві постійні депутатські комісії - з питань екології, земельних відносин та комунальної власності під головуванням депутатки Валентини Яремчук та з питань бюджету та податкової політики під орудою  Дмитра Бірця. Участь у роботі комісій взяли секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Сергій Колодяжний та керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва.

Члени постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності взяли до відома інформацію про виконання протокольних доручень, погодили проєкт землеустрою щодо встановлення меж міста Кропивницького, а також проєкт рішення про звернення депутатів міської ради до Кабінету міністрів України щодо прийняття урядової постанови “Про затвердження порядку безплатної передачі у власність або в постійне користування земельних ділянок співвласників багатоквартирного будинку”.

Крім того, депутатська комісія погодила проєкти рішень з питань, щодо регулювання земельних відносин.

Депутатська комісія  з питань бюджету та податкової політики опрацювала сім питань. Так, члени комісії погодили проєкти рішень про перерозподіл видатків по управлінню освіти та внесення змін до Програми цифрового розвитку на 2022 - 2024 роки.

Депутати також взяли до відома інформацію про  виконання бюджету Кропивницької міської територіальної громади за І квартал цього року.

Детально обговорювалося питання про виділення коштів на ремонт в орендованих приміщеннях Кропивницького вищого професійного училища, зокрема йшлося про гуртожиток. Під час його розгляду до засідання приєдналась і голова профільної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту Наталя Чередніченко.

Приміщення потребує капітального ремонту, це значні витрати, до того ж воно не належить до комунальної власності міста. На думку членів комісії, таке питання необхідно вирішувати спільними зусиллями  обласної та міської влади. Відповідне доручення від депутатської комісії опрацювати таку можливість отримало управління освіти міської ради.

Направили на доопрацювання депутати і проєкт рішення про затвердження статуту комунального підприємства «Центр підтримки підприємництва Кропивницької міської ради», аби повернутись до нього на наступному засіданні.

Усі новини