У Кропивницькій міській раді розпочалася підготовка до сесії

П'ятниця, 25 серпня 2023 09:33

Засідання постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності відбулося під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Валентини Яремчук у четвер, 24 серпня.

Депутати розглянули 25 питань порядку денного.

Зокрема, вони заслухали звіт про виконання протокольного доручення комісії про надання даних щодо прижитих зелених насаджень, висаджених за останні 3 роки.

- У 2020 році на території міста висадили 371 дерево, з яких прижилося 96 відсотків, у 2021 році — 384 дерева, прижилося майже 65 відсотків. Торік восени висадили 395 дерев, їх протягом серпня-вересня обстежуватиме комісія, - повідомила заступниця начальника головного управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко. - Щодо зниження відсотка приживлення, це пов’язано із тим, що у 2022 році в країні були великі проблеми із пально-мастильними матеріалами, відповідно не було чим заправляти транспорт для поливу. Ми маємо гарантійний лист від КП "Єлизавета", згідно із яким вони нинішнього року висадять за власний кошт 75 дерев. Це планується зробити на вулицях Степана Чобану, Руслана Слободенюка, проспекті Європейському і в парковій зоні, прилеглій до вулиці Степняка-Кравчинського. 

Предметом розгляду комісії стали також проєкти рішень сесії щодо передачі у власність земельних ділянок, дозволів на розроблення проєктів землеустрою і технічної документації, передачі землі в постійне користування, зміна її цільового призначення, інвентаризації тощо.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01