У Кропивницькій міській раді вивчають можливість зменшення кількості виборчих дільниць на території міста

Вівторок, 31 серпня 2021 17:36

Готовність виборчих дільниць Кропивницького до проведення загальнодержавних та місцевих виборів і  всеукраїнського референдуму стала головною темою робочої наради секретаря міської ради Олега Колюки з головами районних у місті рад Володимиром Стецюком і Віктором Закаблуковським.

У розмові взяли участь також начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк, начальник управління апарату міської ради Людмила Масло та представники відділів Державного реєстру виборців Подільської та Фортечної районних у місті Кропивницькому рад.

Відповідно до Закону України «Про всеукраїнський референдум», положень Виборчого кодексу України  та постанов Центральної виборчої комісії, під час виборчого процесу та всеукраїнського референдуму  у Кропивницькому утворені та працюють 124 виборчі дільниці.

З них:

  • до 500 виборців - МАЛІ виборчі дільниці    - всього 16;
  • від 500 до 1500 виборців - СЕРЕДНІ виборчі дільниці - всього 38;
  • від 1500 виборців - ВЕЛИКІ виборчі дільниці - всього 70;
  • в т. ч. - 16  спеціальних виборчих дільниць, які в основному функціонують в закладах охорони здоров’я.

Дільничні комісії утворюються у складі від 10 до 24 осіб в залежності від кількості виборців. Крім того, працює окружна або територіальна виборча комісія. Загалом, для обслуговування виборчого процесу задіюються до 2000 осіб. Кошти на їхню заробітну плату передбачаються у Державному бюджеті, як і на  оренду приміщень, оплату комунальних послуг, транспорту, засобів зв’язку тощо.

Враховуючи економічну та епідеміологічну ситуацію  державі, Олег Колюка доручив учасникам наради опрацювати питання зменшення кількості виборчих дільниць в обласному центрі.

- Зважаючи на поточну ситуацію в країні є сенс зменшити кількість виборчих дільниць у Кропивницькому, - відзначив Олег Колюка. – Це можна зробити приєднавши малі і середні виборчі дільниці до великих, або об'єднавши їх між собою. Це дозволить відповідно зменшити обсяги фінансування на проведення виборів чи референдумів.

Пропозиції від голів районних у місті рад мають бути подані до 01 жовтня 2021 року.

Усі новини