У Кропивницький прибули шість із десяти сучасних тролейбусів з автономним ходом

Четвер, 15 жовтня 2020 16:53

У Кропивницький прибули вже шість із десяти  нових сучасних тролейбусів з автономним ходом: перші - поїдуть на селище Нове. Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

В обласному центрі гостро стоїть необхідність підсилити інтенсивність транспортного обслуговування деяких віддалених мікрорайонів міста новим комунальним транспортом. Наприклад, мешканці селища Нового, через карантинні обмеження та вимогу Кабінету Міністрів України здійснювати перевезення пасажирів виключно на сидячих місцях, змушені годинами стояти в чергах, аби дістатись до центру Кропивницького, чи назад додому.

Андрію Райковичу ця ситуація добре  відома. Аби зробити пересування містян в громадському транспорті комфортнішим, місто вирішило придбати додатково 10 нових тролейбусів з автономним ходом.

- Ми працюємо над тим, щоб людям було зручно і комфортно жити у Кропивницькому, - наголосив Андрій Райкович. - Я знаю, як останнім часом було складно здійснити поїздку громадським транспортом. Саме тому ми вирішили підсилити КП “Електротранс” новою технікою. Переконаний, це значною мірою зніме напругу в питаннях перевезення кропивничан.

Нові тролейбуси мають голосовий супровід для незрячих людей, інформаційні таблички у салоні дублюються шрифтом Брайля, транспорт облаштований і пандусом для людей, що мають обмежені фізичні можливості. Загалом, розвиток транспортної мережі Кропивницького був і залишається одним з пріоритетних завдань міського голови Андрія Райковича. І ця програма успішно втілюється в життя: в обласному центрі сучасний пасажирський транспорт виїхав на десять нових автобусних та тролейбусних маршрутів. Автобуси №№ 46, 104 А, 116, 118, 123, 103, 130 і тролейбуси №№ 5, 7 і 8 виконують значний обсяг пасажирських перевезень і користуються популярністю у містян.

Усі новини