У Кропивницькому 145 випускників міських шкіл отримали золоті та срібні медалі за успіхи у навчанні

Четвер, 29 червня 2023 19:43

145 випускників Кропивницьких шкіл отримали заслужені золоті і срібні медалі сьогодні, 29 червня. Привітали і вручили заслужені відзнаки відмінникам навчання начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Урочисто і гарно вбрані випускники зібралися на своє перше доросле свято у фойє обласної філармонії. Подорослішати швидше цих дітей змусила війна, розв’язана в Україні російськими агресорами. Навчатися довелося у надзвичайно складних умовах: під звуки сирен, в укриттях, дистанційно.  І навіть в цей урочистий для випускників  день у Кропивницькому лунала сирена, сповіщаючи тривогу. Але чим важчими були умови навчання, тим ціннішими для випускників є їхні медалі.

Багато школярів через жорстокі ракетні обстріли покинули свої рідні міста. Кіровоградщина гостинно прийняла десятки тисяч переселенців, третя частина з них — діти-школярі

-   Навчання, та ще й в таких непростих умовах, це колосальна праця, - відзначив у своєму вітальному слові до випускників Андрій Райкович. -  Тож щира вам подяка за стійку громадянську позицію, за патріотизм, за волонтерство, за щиру любов до рідної землі, до нашого міста.  Ви і сотні таких як ви - справді наша гордість і наша надія. За ваше майбутнє віддають сьогодні свої життя кращі сини й доньки нашого народу. Виклики сьогодні стоять неймовірні перед Україною, перед Європою, перед кожним із нас. Головне – вистояти і здолати ворога. І так буде!  Вам же- не зупинятися, вчитися далі попри війну. Україну поствоєнну рухати, відновлювати, будувати саме вам. Молодим, креативним і добре навченим. Не підведіть свої школи, своїх батьків, наш край.  Пам’ятайте, ми - центр України! Давайте разом подякуємо нашим Збройним Силам за те, що ми живі! Віримо в наші Збройні Сили, в наш незламний народ, в нашу Перемогу. Слава Україні!

Цьогоріч  випускники Кропивницьких шкіл не кружляли у прощальному шкільному вальсі. Але він обов’язково буде – після нашої Перемоги! А поки на фронті точаться запеклі бої, українці об’єднують зусилля у допомозі  славним ЗСУ здолати ворога!

Усією Кіровоградщиною прокотилася патріотична хвиля «Зараз-дрон, потім – квіти», ініційована активною молоддю Кропивницького. Коли лунав останній дзвоник,  в кожній школі збирали кошти на дрон нашим військовим. Майже 600 тисяч гривень зібрали вчителі, учні та їхні батьки в закладах освіти обласного центру. Це гідний внесок в майбутню Перемогу!

Яскравим фіналом урочистостей став музичний подарунок для своїх учнів від директорів шкіл Кропивницького.

Щасливої життєвої стежки, успішного вибору майбутньої професії, переможного мирного неба над Україною усім випускникам Кропивницького! Україна  обов’язково переможе ворога. В добрий час! Слава Україні!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13