У Кропивницькому активно поширюється громадський рух «Підвези медика»: лікарів можна впізнати за жовтими пов’язками

Середа, 25 березня 2020 09:59

Соціальна акція #підвези_медика отримала у Кропивницькому широку підтримку. Для ідентифікації  медичних працівників серед інших пасажирів громадські активісти замовили для них особливі пов’язки – жовтого кольору.

Про деталі ініціативи на підтримку лікарів розповіла депутатка міської ради Кропивницького Валентина Яремчук.

- Сьогодні наші медики на передовій в боротьбі з епідемією. В нашому місті, як і по всій Україні, є проблеми з громадським транспортом, тому активно розгортається рух #підвези_медика,  - відзначила на своїй сторінці у соціальних мережах Валентина Яремчук. - Разом з друзями ми замовили «жовті пов’язки»: це зроблено для того щоб позначити медичних працівників, яких необхідно підвезти до місця роботи. Тому водії, якщо проїжджаючи повз зупинку ви бачите людину з жовтою пов‘язкою,  підвезіть її до лікарні чи додому. Бо саме медичні працівники, майже на одному ентузіазмі, ризикуючи власним життям та здоров’ям, завтра будуть рятувати нас.

Пов’язки виготовили спеціалісти швейного підприємства «МріяЄ». До 500 пов’язок, замовлених активістами, вони додали таку ж кількість від себе.

- Вчора ми віддали частину пов’язок до обласної, дитячої обласної, центральної міської та обласної психіатричної лікарень, - повідомила Валентина Яремчук. – Сьогодні пов’язки отримають також чотири лікарні, онкодиспансер і потроху  поліклініки та кардіоцентр. Потреба у таких пов’язках є велика, але, на жаль, на усіх поки не вистачає.

Всі, у кого є бажання долучитися до громадської ініціативи, можуть звертатися у соціальних мережах до Валентини Яремчук.

Усі новини