У Кропивницькому буде реалізована низка амбітних інфраструктурних проектів: перший з них – площа Героїв Майдану

Четвер, 2 грудня 2021 19:31

Під час свого щорічного звіту перед громадою Кропивницького міський голова Андрій Райкович не лише звітував про виконану роботу, а й анонсував реалізацію важливих інфраструктурних проєктів.

- Всі ми добре розуміємо, що громада, особливо молодь, виступають за оновлення громадського простору, - відзначив Андрій Райкович. – Перш за все, це центральна площа Кропивницького – площа Героїв Майдану. І такий проект розпочнеться. Його розроблять спеціалісти – архітектори, але кожний крок ми будемо обговорювати як з фахівцями, так і з містянами. Цей об’єкт стане справжньою візитівкою міста, області, це буде  данина нашої пам’яті перед борцями за свободу і незалежність України.

Разом із площею буде реконструйована і  пішохідна Дворцова, вона також вимагає оновлення. Дочекається своєї черги і Ковалівський парк.

- Повірте, я разом з тими, хто хоче бачити наше місто оновленим. Затишним і модерновим, - поділився міський голова. – Не втомлюся повторити: нам необхідно трохи часу і фінансування. Дуже сподіваюсь, що через всі бурі, пристрасті, емоції у нас в наступному році буде гарний Центральний сквер, допроєктується перша черга Набережної. Логічного завершення набере і ідея облаштувати у Кропивницькому Урбан-парк — він буде обов’язково збудований обласному центрі, як і виросте іще один амбітний проєкт – надсучасний мультиплекс.

Все це масштабні проєкти, і більшість із них, як наголошує Андрій Райкович, місто схвально зустрічатиме. Кожна новобудова тут служитиме громаді, розвитку Кропивницького.

- Нам є куди рухатися і розвиватися, а власних коштів, на жаль, критично обмаль, - наголосив Андрій Райкович. - Тому кожен такий проєкт має узгоджуватися  з громадою і безумовно відповідати чинному законодавству.

Вже після звіту міського голови журналісти відразу кількох засобів масової інформації поверталися у своїх питаннях до теми реконструкції площі Героїв Майдану Андрій Райкович повторив свою принципову позицію - реконструкції площі бути, пам'ятнику Героям Небесної сотні - також, і роботи тут розпочнуться незабаром.

Усі новини