У Кропивницькому діє штормове попередження: мешканців міста просять повідомляти про пошкодження на «гарячу лінію»

Понеділок, 24 лютого 2020 16:00

У Кропивницькому розгулялася негода. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради попереджає мешканців міста про подальше погіршення погодних умов у місті.

За словами начальника управління Сергія Коваленка, сьогодні, 24 лютого,  за метеорологічними прогнозами очікується зростання вітрових потоків від 25 до 28 метрів на секунду.

Стихія вже наробила лиха: пошкоджена зупинка по вулиці Острівській,  знесено навіс зупинки біля готелю «Київ». Від сильного шквалу вітру на проїжджу частину по вулиці Чорновола  впало дерево. Пошкоджені також дерева по вулиці Пацаєва, 8, Маланюка, 1, Короленка, 40.

У зв'язку з ускладненням погодних умов управління житлово-комунального господарства доручило керівникам комунальних підприємств обстежити на предмет пошкодження житлові будинки, зелені насадження, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту, місця загального користування.

Комунальники також звертаються до кропивничан з проханням у разі виявлення пошкодження зелених насаджень, елементів конструкцій дорожньо-транспортної інфраструктури чи зовнішнього освітлення, для оперативного реагування терміново повідомляти про такі місця на гарячу лінію міського голови Кропивницького.

Крім того, сильний вітер спричинив відключення ряду світлофорних об’єктів у Кропивницькому. Комунальники просять власників автотранспорту бути уважними на дорозі і звертають увагу, що ремонт світлофорів буде можливий після припинення дії штормового попередження.

Просимо мешканців міста  без зайвої необхідності не виходити на вулицю. Будьте обережні, дотримуйтесь основних правил поведінки під час погіршення погодних умов: у разі сильних поривів вітру знаходитись осторонь дерев, стовпів, білбордів та малих архітектурних форм.

Усі новини