У Кропивницькому до 80-річчя створення Української Повстанської Армії побачила світ книга про діяльність ОУН і УПА на Кіровоградщині

П'ятниця, 14 жовтня 2022 13:51

До 80-річчя створення Української Повстанської Армії  і Дня захисників і захисниць України Регіональний центр наукових досліджень з історії України підготував і видав науково-популярну книгу «ОУН і УПА на Центральноукраїнських землях. Документи та матеріали» (упорядники: Сергій Хмара і Борис Шевченко).

Цим виданням Регіональний центр започатковує серію книг «Визвольна боротьба. 1917 – 1991 роки», які будуть присвячені боротьбі мешканців нашого краю проти російсько-більшовицьких загарбників у ХХ столітті.

У книзі публікуються документи радянських спецслужб (НКВС – НКДБ – МДБ), правоохоронних і партійних органів (протоколи допитів, доповідні записки, обвинувальні висновки, постанови про арешт, агентурні повідомлення тощо) про діяльність у 1940-х роках на території сучасної Кіровоградської області Організації українських націоналістів та Української повстанської армії.

Усі новини