У Кропивницькому до Дня міста благоустроюють і прибирають територію обласного центру

Понеділок, 5 серпня 2019 14:41

До святкування 265-ї річниці з дня заснування міста у Кропивницькому почали готуватися заздалегідь. До процесу підготовки долучилися всі представники виконавчих органів міської ради обласного центру. Про це сьогодні, 5 серпня, під час апаратної наради, розповів заступник міського голови Олександр Мосін.

У першу чергу виконуються доручення міського голови Андрія Райковича щодо виконання робіт з благоустрою міста.

- Наголошую, що ці роботи ми продовжуємо із дня в день. Нагадую це і представникам районних рад, і владі селища Нового, – наголосив Олександр Мосін. – Акцентую на цьому увагу і мешканців приватних садиб. Бур'янів вистачає. Квартальні повинні обійти свої володіння, активізувати прибирання. Комунальні служби міста все не приберуть. Тому я прошу спецінспекцію жорсткіше поспілкуватись з нерадивими орендаторами, з ледачими господарями садиб, з власниками кафе, магазинів, ресторанів. Штрафуйте, показуйте їх в соцмережах. Місто повинно знати своїх “героїв”.

Разом з тим Олександр Мосін зауважив, що останнім часом у соцмережах з’явилася низка  публікацій про тих кропивничан, які нехтують порядком в місті і смітять в дворах багатоповерхівок, на дитячих майданчиках. Заступник міського голови подякував журналістам за прискіпливу увагу до питань благоустрою.

Одночасно, керівники міських ЖЕО, КП “Універсал 2005”, КП “Благоустрій” отримали завдання посилити роботи з викошування бур’янів та прибирання територій. Завжди прибраними, на переконання міського голови, повинні бути периметр міста та в'їзди до Кропивницького.

- Це вимога міського голови, і прошу про неї не забувати, - попередив Олександр Мосін. - Як і про стан біг-бордів та про прибирання сміття з урн на зупинках. До свята всі зупинки громадського транспорту необхідно знову почистити і вимити. Згадав біг-борди, на одному прочитав оголошення про відкриття на Тельнова, 15 продуктового супермаркету. Даю завдання архітектурно-будівельній інспекції, прошу контролюючі органи, санітарні служби перевірити, яким чином приміщення колишнього кінотеатру перетворилось на продуктовий маркет. З ким що узгоджували, хто давав дозволи на розміщення такого закладу. Це ж мають бути спеціальні кондиціонери, транспортні кишені, заїзди. Хто це погодив?

За підсумками апаратної наради Олександр Мосін нагадав керівникам виконавчих органів міської ради, що сезон відпусток закінчуються, час повертатись до активного режиму роботи.

Усі новини