У Кропивницькому громадян залучатимуть до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

Четвер, 29 червня 2023 16:49

На території Кропивницької міської територіальної громади запроваджуються суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні у середу, 27 червня.

Залучатимуть до суспільно корисних робіт:

  • працездатних осіб, у тому числі осіб, які за віком і станом здоров’я не мають обмеження до роботи в умовах воєнного стану;
  • зареєстрованих безробітних в Кропивницькій філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та інших незайнятих осіб, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб;
  •  працівників підприємств, що  функціонують в умовах воєнного стану;

Прийнятим рішенням члени виконкому також затвердили власне сам перелік суспільно корисних робіт та їх замовників:підприємства, установи і організації.

За детальнішою інформацією необхідно звертатися до Кропивницької  філії  Кіровоградського обласного центру зайнятості за адресою: вул. Євгена Маланюка, 15; або телефонувати на “гарячу лінію” Кіровоградського обласного центру зайнятості: +380665818784 та (0522) 32 17 68.

        Писати можна і у телеграм  https://t.me/dcz_ki

Довідково:

Державний центр зайнятості подає таке визначення суспільно корисних робіт.  Це види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, а також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку, та до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13