У Кропивницькому капітально відремонтують вулиці Академіка Тамма і Героїв України

Четвер, 27 липня 2023 18:30

Капітальний ремонт двох важливих для Кропивницького транспортних магістралей — вулиць Академіка Тамма і Героїв України буде виконаний, відповідне рішення прийняли депутати Кропивницької міської ради на 14 засіданні дев’ятої сесії восьмого скликання сьогодні, 27 липня.

Міська рада внесла зміни до рішення Кропивницької міської ради від 02 лютого 2021 року “Про затвердження комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху у місті Кропивницькому на 2021-2025 роки” і передбачила з міського бюджету 126,2 мільйона гривень на співфінансування ремонту двох вулиць. Ще 60 мільйонів становить цільова субвенція з державного бюджету. На ці кошти укладуть асфальтобетонне покриття із розширенням дорожнього полотна на одну полосу, облаштують тротуари і велодоріжки, кільце транспортної розв’язки на розі вулиць Академіка Тамма і Героїв-рятувальників, автономне освітлення, дорожні знаки. Крім того, програмою передбачено висадку пів сотні дерев, замість тих, що підпадають під знесення в ході ремонтних робіт.

- Капітальний ремонт цих вулиць передбачений Програмою і затверджений депутатами ще у 2021 році. Крім того, на ці цілі виділена цільова державна субвенція, яку не можна перенаправити на інші видатки, - зазначив у коментарі до рішення начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко.

Обговорення цього питання у сесійній залі було  детальним і певною мірою емоційним. Звучали пропозиції як на підтримку проведення капітального ремонту так і на пошук варіантів збереження зелених насаджень і виконання ремонту доріг у чинних геометричних формах. Зваживши всі пропозиції, депутати підтримали запропоноване рішення про виділення коштів на ремонт доріг без змін. При цьому Віктор Кухаренко пообіцяв, що всі висаджені дерева, про долю яких хвилюються депутати, поливатимуть і доглядатимуть, щоб вони прижилися.

- На початку року ці дві дороги ми подали на участь у програмі “Дорожній фонд”, який фінансується з державного бюджету, і нам виділили цільових коштів 60 мільйонів гривень. Ця програма діє в усіх населених пунктах держави. Так, зараз у нас триває війна, але підтримувати життєдіяльність міст обов’язково потрібно. Наше місто знаходиться в тилу, воно допомагає Збройним Силам, приймає переселенцям і живе повноцінним життям. Якісні дороги — це стабільна економіка, яка дозволяє наповнювати бюджет і підтримувати наших захисників. Це важлива артерія в місті. Уже зроблені капітальні ремонти вулиць Маланюка, Полтавської, Вокзальної, Короленка. Дійшла черга і до Академіка Тамма та Героїв України. Це виважене рішення, яке буде на користь громади і позитивно вплине на економіку нашого міста. Якщо капітальний ремонт не провести зараз, то після ще одного зимового періоду експлуатації цих вулиць ремонт обійдеться значно дорожче, - прокоментував ухвалене рішення заступник міського голови Олександр Вергун і наголосив, що всі зелені насадження, які постраждають у ході ремонту, будуть відновлені, а комунальні служби стежитимуть за їхнім станом.

Крім того, у затверджених змінах до Програми розвитку житлово-комунального господарства, якими передбачено 20,5 мільйона на покриття збитків від операційної діяльності КП “Теплоенергтик” і ще 47,8 мільйона на виконання ремонтів котелень та теплових мереж, 4,3 мільйона гривень виділили КП “Аварійно-диспетчерська служба” на ліквідацію аварійних ситуацій у житловому фонді, 400 тисяч гривень — на облаштування пандусів у житлових будинках, ще один мільйон гривень на ремонти під’їздів та інші потреби.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13