У Кропивницькому медичних працівників привітали із професійним святом

Четвер, 27 липня 2023 16:12

Сьогодні, 27 липня, в обласному центрі відбулися урочистості до Дня медичного працівника.

Нагадаємо, що цьогоріч Україна вперше відзначає це свято у нову дату, Президент України підписав у червні відповідний Указ, який і встановлює день святкування — 27 липня.

Нелегко поєднувати поняття свята та війни, але це точно не стосується вшанування людей такої важливої і почесної професії,  які приходять на допомогу в найскрутніший час, рятують людей на межі життя і смерті.

Численні слова подяки  лунали сьогодні на адресу медиків з усієї області, не лише з Кропивницького, яких зібрав на святкування затишний дворик музичної школи № 1 ім. Г.Г.Нейгауза.

Їх вітали як керівники області та міста, так і колеги з профспілок та військові медики, а також обласна громадська рада.

Близько півсотні відзнак вручили голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова обласної ради Юрій Дрозд.

- День українських медичних працівників і працівниць. День людей, які присвятили себе порятунку життів. На Кіровоградщині тримають медичний фронт 14 тисяч фахівців у білих халатах. Низький уклін кожному. За порятунок хворих вдень і вночі. За допомогу людям під виття сирен. За реабілітацію поранених. За допомогу переселенцям і волонтерство.  Світла пам’ять медикам, які вже не повернулися з війни. Дякую за відданість справі та добре серце. Ціную, поважаю і вітаю! Слава українським медикам! Слава Україні!, - наголосив у своєму вітальному слові Андрій Райкович.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих медиків від рук російських загарбників.

До привітань приєднався і заступник міського голови Сергій Колодяжний. Він також вручив відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету. 

Високими оцінками відзначив зміни в медичній галузі регіону, а саме в тій її частині, що стосується військової медицини, заступник начальника з медичної частини військового госпіталю військової частини ЗСУ Валерій Черняк. І це недарма, адже за час російсько-української війни лише з міського бюджету було виділено 50 мільйонів гривень на організацію лікування наших поранених воїнів. 

Яскравим фінальним акордом урочистої частини стали запальні та ліричні виступи кропивницьких артистів у супроводі  міського професійного духового оркестру.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13