У Кропивницькому мешканці будинку по вулиці Попова, 24, де стався вибух газу, повертаються у свої квартири

Середа, 19 жовтня 2022 13:33

Наразі всі основні ремонтні роботи в житловому будинку по вулиці Космонавта Попова, 24, де в лютому стався вибух газу, завершені і люди можуть повертатися у свої помешкання.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун сьогодні, 19 жовтня.

- Одразу ж коли стався вибух у будинку були вжиті всі необхідні заходи будівельного характеру. Найперше, була проведена експертиза, яка встановила, що будинок у такому стані не придатний для проживання. Тому за рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  мешканці першого та другого під'їздів тимчасово були відселені. Відповідно до проведеної експертизи був розроблений і проєкт з ліквідації наслідків руйнації опорних конструкцій житлового будинку. Всі роботи виконувалися у суворій відповідності до цього проєкту під пильним технічним супроводом та авторським наглядом. Станом на сьогодні, 19 жовтня, всі роботи по підсиленню опорних конструкцій в будинку завершені і мешканці повертаються в свої квартири, - наголосив Олександр Вергун.

Відтак, виплата компенсації з міського бюджету відселеним жителям будинку наразі припиняється. Однак Олександр Вергун зауважив, що у разі виникнення позаштатних  випадків комісія ТЕБ ТНС готова розглянути їх і за потреби допомога буде надана.

Він також зазначив, що залишилася незначна частина робіт, косметичного характеру, зокрема ремонт у під'їзді, які до кінця місяця мають бути завершеними. Всі роботи виконувалися за кошти міського бюджету, остаточну суму витрачених коштів можна буде назвати, коли повністю завершиться увесь ремонт. Надання усіх комунальних послуг, а це водо-, газо- та електропостачання, у будинку також відновлено.

Окрім цього, у другому під'їзді встановлено новий ліфт, у решті під'їздів підйомники, пошкоджені під час вибуху, також полагодили і вони готові до експлуатації.

Усі новини