У Кропивницькому міська влада вимагає від перевізників забезпечити належну регулярність руху пасажирського транспорту

Середа, 29 травня 2019 14:02

На адресу міської ради збільшилася кількість звернень мешканців Кропивницького щодо незадовільного транспортного обслуговування приватними перевізниками окремих автобусних маршрутів у вечірні години доби.

Управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради оперативно відреагувало: у вівторок, 28 травня, відбулася робоча нарада з керівниками автотранспортних підприємств обласного центру.

- Ми поставили чітку і зрозумілу вимогу всім перевізникам, - наголосив начальник управління Віктор Житник. - Привести діяльність підприємств у повну відповідність до положень договорів на перевезення та паспортів маршрутів, якими встановлено регулярність руху транспортних засобів на автобусних маршрутах міста.

У свою чергу, перевізники звернули увагу керівника управління на основні проблемні питання, які перешкоджають здійсненню перевезення пасажирів. Зокрема, було наголошено на відсутність у Кропивницькому належної кількості діагностичних центрів, які надають послуги з перевірки стану колісних транспортних засобів під час обов’язкового технічного контролю, порядок проведення якого визначено постановою Кабінету Міністрів України № 137 від 30.01.2012 року. Законом України «Про дорожній рух» передбачено, що транспортні засоби, які беруть участь у дорожньому русі та зареєстровані територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, підлягають обов’язковому технічному контролю відповідно до статті 35 цього закону.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13