У Кропивницькому міська влада закликала роботодавців відмовитися від виплати зарплати «у конвертах»

Вівторок, 16 квітня 2019 14:07

Відділ з питань праці міської ради Кропивницького закликав роботодавців зробити крок назустріч громаді міста  – легалізувати зайнятість населення та повністю відмовитися від виплати зарплати «у конвертах».

«Це дозволить зняти соціальну напругу, а громадянам отримати реальну соціальну підтримку, - йдеться у зверненні до роботодавців та працівників. -  З метою недопущення порушень законодавства про працю та упередження застосування штрафних санкцій, пропонуємо вам належним чином оформити трудові відносини із найманими працівниками. У випадку ігнорування вимог трудового законодавства до керівників підприємств і приватних підприємців відповідні контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції».

Відділ з питань праці міської ради звертається також до працівників підприємств, установ та організацій Кропивницького  з рекомендацією вимагати від роботодавців легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору.  

«Такі дії дозволять належно  реалізувати трудові права громадян та забезпечити оптимальний  рівень їх власного майбутнього. У разі відмови роботодавців укласти трудові угоди, кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів щодо захисту своїх конституційних прав», - попереджається у зверненні. - Про факти укладення трудових відносин за результатами візиту інспектора праці просимо повідомити  за номером телефону  (0522) 24 07 01, або листом за  адресою: Міська рада міста Кропивницького, вул. Велика Перспективна 41, м. Кропивницький, 25022 чи на електронну адресу: v-praci@krmr.gov.ua. Можна також  особисто завітати до відділу з питань праці: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна 41, кімн. 118».

Консультації щодо належного оформлення трудових відносин можна отримати за тел. (0522) 24 07 01 або у відділі з питань праці міської ради  Кропивницького.

Усі новини