У Кропивницькому молились за єдність православних християн та мир у державі

Вівторок, 24 липня 2018 14:13

Сьогодні, 24 липня, у Кропивницькому на площі біля пам’ятника Янголу-охоронцю відбувся спільний молебень з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Молебень за єднання православ'я в Єдину помісну церкву, за збереження цілісності України, за мир та злагоду провів керуючий Кіровоградською єпархією Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. На молебні були присутні керівники області та міста, представники різних релігійних конфесій.

- У цей знаменний день зібрались ми — християни, щоб згадати вагому подію з життя нашого народу. Саме вольовим рішенням влади тоді, у добу Княжої України, наш народ отримав можливість вільно сприйняти євангельську науку, долучитися до сім’ї християнських держав, - зазначив Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. - Цей день також відповідальний і тому, що кожен, хто відчуває себе християнином, задумався над тим, як втілює християнські цінності в своєму житті. Я хочу спільно з вами помолитися про єдність, і нехай Господь вислухає наші молитви і головне – допоможе віднайти любов, порозуміння та налаштує кожного з нас на боротьбу з гріхом у собі і на вміння прийняти ближнього таким, як він є.

Усі новини