У Кропивницькому музей Олександра Осмьоркіна запрошує на традиційні гостини

Середа, 15 травня 2019 16:06

Міжнародний день музеїв, метою якого є підвищення обізнаності суспільства про надзвичайну важливість музейних закладів, як засобів культурного обміну, розвитку взаєморозуміння, співпраці і миру між народами світу. відзначається 18 травня. В цей святковий день всі музеї гостинно відчиняють свої зали для відвідувачів.

- Ми всі живемо в час, коли суспільна роль музеїв змінюється, - відзначила директор художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна Віта Чернова. - Будучи достатньо статичними інституціями, музеї нині переосмислюють свою місію і завдання, додають в роботі більше інтерактиву, знаходять нові підходи для презентації своїх колекцій, їхньої історії, створюючи традиції, які матимуть нове значення для майбутніх поколінь і будуть актуальними для більш різноманітної сучасної аудиторії, тим самим стаючи більш гнучкими, адаптованими та мобільними. Фактично музеї вже давно є культурними центрами, які функціонують як платформи, де творчість поєднується зі знаннями, а відвідувачі можуть так само творити, ділитися та взаємодіяти. Тому темою Міжнародного дня музеїв у 2019-му році обрано: «Музеї як культурні хаби: майбутнє традицій».

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна вже багато років поспіль для шанувальників історії та культури людства, традиційно проводить мистецьку акцію «Музейні гостини». У цьому році вона присвячена відразу декільком ювілеям - 265-річчю заснування міста Кропивницького, 30-річчю Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України та 25-річчю відкриття художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна для відвідувачів.

Музей Олександра Осмьоркіна запрошує мешканців та гостей міста завітати в суботу 18 травня з 10-00 до 18-00 год. на різноманітні мистецькі заходи – художні студії і майстер-класи, фотосесію в музейному інтер’єрі, відеопрезентації. Родзинкою свята стане відкриття виставки графічних творів сучасних українських художників в рамках Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна».

Тема Міжнародного дня музеїв у 2019 році: «Музеї як культурні хаби: майбутнє традицій». Вхід вільний.

 

Програма культурно-мистецької акції «Музейні гостини»:

18 травня 2019 року (субота)

з 10-00 до 18-00 год.

 

10-00 год. Музейна арт-школа

Мистецький проект «Художні студії» та майстер-клас члена Національної Спілки художників України та Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Ольги Коломієць на тему: «Музейні візерунки»,  присвячену 25-річчю відкриття музею для відвідувачів

 

13-00 год. Музейний фотосалон

Майстер-клас професійного фотографа члена Національної Спілки журналістів України Олександра Шулешка «Фотопортрет в музейному інтер’єрі»

 

14-00 год. Музейна галерея

Презентація виставки графічних творів сучасних українських художників в рамках Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна»

 

15-00 год. Музейний портал

Віртуальна виставка «Живописна будівля художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна» із циклу «Таємниці музейного зібрання», присвячена 25-річчю відкриття музею для відвідувачів

 

16-00 год. Музейний лекторій

Фотопрезентація «Історія мистецького становлення осередку професійних художників Кіровоградщини», присвячена 30-річчю Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України 

 

17-00 год. Музейний кінозал

Відеопрезентація «Архітектурні перлини  міста Кропивницького». Арт-проект «На перехресті вулиць Єлисаветграда - Кіровограда» до Дня міста 2014-2018», присвячена 265-річчю заснування міста

Усі новини