У Кропивницькому на повний голос звучав український романс

Четвер, 24 січня 2019 13:31

Всеукраїнський фестиваль-конкурс української академічної музики "Класик-проект", присвячений  пам'яті Юлія Мейтуса, успішно крокує Кропивницьким.

У середу, 23 січня в стінах обласного художнього музею, в рамках фестивалю відбувся концерт українського солоспіву "Романсу звуки чарівні".

Магічне дійство українського романсу зібрало і об’єднало талановиту творчу молодь Кропивницького. Концертна програма складалася з українських мелодій – народних пісень, що пройшли через серце й душу композиторів та  назавжди увійшли в академічну музичну культуру, як романси. Ці шедеври дбайливо зберігаються народом, вони виплекали все українське класичне мистецтво.

Жодна земля не народила такої кількості гармонійних мелодій, висловила так повно свою любов до свого народу, не розкрила свою душу  у пісні, як українська.

Тож кожний виступ і юних солістів і визнаних майстрів солоспіву – Олександра та Анастасії Безай тонув у шалених оплесках і вигуках «браво»!

А фестиваль триває і вже сьогодні, 24 січня, запрошує шанувальників мистецтва до музичного коледжу на «Годину української фортепіанної музики», яку проведе для кропивничан заслужений діяч мистецтв України Олександр Козаренко.

Початок концерту о 17.00, а у його програмі – твори Лятошинського, Нижанківського, Кос-Анатольського.

У публікації використані  світлини обласного художнього музею

Усі новини