У Кропивницькому наполегливо втілюють у життя засади Європейської Хартії рівності

Середа, 12 лютого 2020 19:55

Сьогодні, 12 лютого, у міській раді відбувся семінар «Комплексне оцінювання поточної ситуації в місті Кропивницькому і розробка плану дій по втіленню Європейської Хартії».

За ініціативи депутатки міської ради, членкині Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості»  Катерини Шамардіної до семінару долучилися Людмила Красницька та Юлія Гончар, експерти Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин - організації, яка має значний досвід у сфері забезпечення гендерної рівності в Україні.

Крім того, у засіданні взяли участь члени робочої групи з розробки Міської програми із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Нагадаємо, що  минулого року Кропивницький став рівноправним учасником Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.  20 березня 2019 року депутатський корпус підтримав відповідне рішення, що винесла на розгляд сесії Катерина Шамардіна.

- Європейська Хартія – це декларативний документ, але підписавши його міська влада бере зобов’язання забезпечення гендерної рівності. Він визнає, що в нашому місті не ігноруються навички, знання і досвід жінок, - зазначила під час зібрання Катерина Шамардіна. -  Міська рада взяли зобов’язання протягом двох років прийняти План дій щодо реалізації положень Хартії.

Експертки НДІ розробили та представили на семінарі інструментарій для вимірювання ґендерної рівності на місцевому рівні.

- Запропонована методика - це надзвичайно своєчасний та вагомий інструмент для створення програми, яка дасть можливість самостійно визначати проблеми, актуальні саме для Кропивницького. Ми зможемо розробити шляхи розв’язання цих проблем в межах чинного законодавства. Крок за кроком ми йдемо до виконання взятих на себе зобов’язань при підписанні Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, - наголосила заступник міського голови Наталія Дзюба.

Усі новини