У Кропивницькому навчальні заклади змагались за звання найкращого з військово-тактичних видів спорту

П'ятниця, 10 травня 2019 14:14

У Кропивницькому відбувся Відкритий чемпіонат міста серед навчальних закладів з військово-тактичних видів спорту на відзнаку «Кращий з кращих», орієнтований на навчання та виховання молоді за програмою військово-спортивного національно-патріотичного спрямування.

Організаторами заходу виступили управлінням молоді і спорту міської ради Кропивницького спільно з громадською організацією «Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель». У заході взяли участь близько 60 учнів з 5 навчальних закладів міста: НВО №16, КЗ «Науковий ліцей, НВО ЗОШ – інтернат І-ІІІ ст., ліцей «Сокіл», школа №10 та вихованці дитячо-юнацького клубу «Промінь» КЗ «Об’єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання Міської ради міста Кропивницького» і центрів дитячо-юнацької творчості «Центр-Юність», «Надія», «Лідер», «Оріон». 

Учасники Чемпіонату складали іспити з вогневої підготовки (ведення вогню із-за укриття з ураженням противника гранатами), проходили силові навантаження (тест Купера), марш-кидок на 3 кілометри, а також перевірку знань з тактичної медицини та першої долікарської допомоги по евакуації постраждалого з зони вогню. Всі спортсмени показали відмінні результати та склали іспит, заслуживши право носити відзнаки «Кращий з кращих».

- Саме такі змагання серед учнівської молоді дають можливість підвищити престиж військової служби, військову професійну орієнтацію молоді, формувати і розвивати мотивації, спрямовані на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України, перевірити кожному учаснику свої здібності та рівень фізичної підготовки – зазначив педагог-організатор ДЮК «Промінь» та керівник громадської організації «ЦОТП «Цитадель» Олег Ковальчук.

Усі новини