У Кропивницькому не варто спалювати опале листя: його вивозитимуть на сміттєзвалище безоплатно

Понеділок, 25 вересня 2017 13:33

Листя на території Кропивницького палити не потрібно, сміттєвози вивозитимуть його безкоштовно! На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 25 вересня.

«Палії» розводять багаття просто посеред вулиць, біля вікон власних будинків. Проте рідко хто задумується над тим, яку шкоду приносить довкіллю та здоров’ю своїх сусідів спалювання листя.

Міська спецінспекція постійно бореться з порушниками правил благоустрою, накладає на них штрафи, проте сил спецінсекторів на усіх вистачає не завжди. Тож міський голова Андрій Райкович закликав містян не палити багаття з опалого листя, а викидати його в сміття.

- Умови прийому листя, час прийому від фізичних осіб необхідно розмістити на сайтах, в газеті, щоб люди знали, – наголосив очільник міста. - Я вкотре наголошую: наших комунальних сил завжди буде замало, якщо самі жителі лінуватимуться кинути сміття в урну, а не поруч. Зайвий раз прибрати біля будинку, посадити клумбу чи прикрасити вхід до офісу, або в під'їзді, де живуть. Хіба це так важко?! Я щоразу говорю про звичайні буденні речі, які складають основу загальної людської культури. Попрацюють з містянами також квартальні. Вони візьмуться пояснювати людям про шкоду від згорання сухого листя, та розповідати куди і коли можна його утилізувати.

Усі новини