У Кропивницькому облаштовують притулок для постраждалих від домашнього насильства

Четвер, 11 листопада 2021 16:35

Сьогодні, 11 листопада, у Кропивницькій міській раді відбулася робоча нарада з представниками виконавчих органів та патрульної поліції, ювенальної превенції і сектору протидії домашньому насильству.
Головував на засіданні заступник міського голови Сергій Колодяжний, визначений координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.
Основними питаннями порядку денного зустрічі стали взаємодія та негайне спільне реагування на факти домашнього насильства і надання необхідної допомоги постраждалим особам.

- Кількість випадків домашнього насильства в місті за останній період має тенденцію до зменшення, адже постійно проводиться профілактична робота, робота з кривдниками. Наразі не вистачає технічних засобів, аби окремо мати всю базу та підтримувати постійну взаємодію з усіма суб’єктами реагування. Також чекаємо на введення в експлуатацію Притулку для постраждалих від домашнього насильства, - зазначила начальник спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі Кропивницького міського центру соціальних служб Тетяна Терещенко.

- За кошти державної субвенції та допомоги Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні тривають ремонтні роботи, попереду ще облаштування та штатне наповнення такого притулку у Кропивницькому, але основне вже закладено. Наразі впроваджуються тренінги та навчання безпосередньо для тих осіб, які надалі будуть працювати в місті з реалізації порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, - повідомив Сергій Колодяжний.
 

Усі новини