У Кропивницькому облаштовують соціальний гуртожиток для переселенців

П'ятниця, 29 квітня 2022 13:05

У Кропивницькому облаштовують перший соціальний гуртожиток для переселенців на півтори сотні місць. Побутовий блок, лазня, медпункт і мінісадочок. До облаштування долучені освітянські заклади обласного центру. Така толока - гарний приклад, як швидко допомогти людям.

Як тривають будівельні роботи і облаштовується оселя для людей, котрі приїхали у Кропивницький із міст, де йдуть бойові дії, перевірили начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

- Станом на сьогодні Кіровоградщина прийняла майже 65 тисяч вимушених переселенців. Ці люди потребують системного покращення соціально-побутових умов. Облаштування цього соціального гуртожитку - один із прикладів організації місць для проживання. Тут переобладнали приміщення школи у приміщення для проживання. Приємно, що громада міста і вчителі долучилися до цієї важливої справи. Діти продовжуватимуть навчальний процес у базовому навчальному закладі, адже зараз школи об’єднані, а приміщення цієї школи буде пристосоване для проживання переселенців, - розповів Андрій Райкович.

У соціальному гуртожитку для переселенців буде можливість проживати близько півтори сотні переселенців, які потребують сьогодні уваги, створення для них гарних соціальних і побутових умов.

- Для гуртожитку уже придбали основну кількість ліжок і ще 29 надали спонсори, є матраци, ковдри, подушки. У приміщенні обладнані дві душові кімнати, є дві пральні машини, ще одну душову облаштовують. Спільно з освітянами міських шкіл проводиться толока з ремонту кімнат у гуртожитку, - розповіла Лариса Костенко.

Відкриття соціального гуртожитку заплановане на середину травня.

Усі новини