У Кропивницькому оголошується конкурс на міську художню премію імені Бориса Вінтенка

П'ятниця, 5 червня 2020 16:23

Із 15 червня по 15 липня 2020 року у Кропивницькому оголошується прийом творів на здобуття художньої премії імені Бориса Вінтенка, встановленої міською радою Кропивницького.

Премія присуджується за особливі заслуги перед територіальною громадою міста в сфері образотворчого мистецтва, популяризацію в творах живопису, графіки, скульптури, монументального та декоративно-прикладного мистецтв культурної та історичної спадщини міста, створенні його позитивного іміджу в Україні та за її межами.

На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників створені протягом останніх трьох років, що пройшли фахове випробування  - участь у всеукраїнських, обласних та міських художніх виставках, розгляд професійною художньою радою, тощо, та отримали громадське визнання і стали відомими не пізніше як за два місяці до дати присудження премії.

У разі, коли робота є колективною, то колектив претендентів не повинен перевищувати трьох осіб.

Висунення творів на здобуття премії проводиться установами культурно-мистецького спрямування як державної так і не державної форми власності (музеї, галереї та ін.) та громадськими організаціями.

Для участі в конкурсі на здобуття премії подається:

  • заявка-подання в якій зазначається назва твору, термін його виконання, ім’я по батькові автора (авторів),
  • мотиви висунення творів на здобуття премії,
  • якісні фоторепродукції творів розміром 10 х 15 (у разі потреби подаються відеоматеріали, а також матеріали в електронному вигляді),
  • анотація художника про твір чи серію творів,
  • протоколи розширеного засідання колегії, зборів, установ, організацій, підприємств, художніх рад, правлінь творчих спілок тощо. Всі матеріали оформлюються номінантами на здобуття премії в презентаційний альбом,
  • копія документа, що посвідчує особу претендента (претендентів).

Не допускаються до участі в конкурсі особи, які виконували адміністративні, консультативні чи організаторські функції за посадою, удостоєні за цю роботу державної нагороди.

У разі невідповідності поданих документів вимогам, визначеним вище, а також якщо їх подано після закінчення встановленого терміну, такі документи розгляду не підлягають та повертаються на запит претендента на здобуття Премії.

Конкурсні матеріали приймаються управлінням культури і туризму Міської ради міста Кропивницького за адресою: 25006 м. Кропивницький,    вул. Велика Перспективна, 41, каб. 424 Управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.


Контактна особа: тел. (0522) 35 83 66 kultura@krmr.gov.ua

Даценко Надія Яківна


Положення про міську художню премію імені Бориса Вінтенка за посиланням:

http://kr-rada.gov.ua/site/uploads/files/Vyconavchi%20organy/Viddil_cultury_tyrizmy/vivtenka-polozh.pdf

Усі новини