У Кропивницькому педагоги вчилися протидіяти мові ворожнечі

Середа, 19 травня 2021 15:53

Слово має значний вплив на суспільство. Отримуючи інформацію, люди сприймають не лише факти, а й те, хто це сказав. Трапляється, що одне-єдине некоректно вжите слово може підштовхнути співрозмовника пристати до тієї чи іншої думки. Саме тому так важливо вчитися медіаграмотності та протидіяти мові ворожнечі.

Самостійно це зробити вдається далеко не кожному, тому спеціалісти управління освіти Кропивницької міської ради у партнерстві із активістами громадської організації «Турбота» вирішили бути за крок попереду – і запросили до навчання заступників директорів закладів освіти міста та шкільних психологів.

Сьогодні, 19 травня, відбувся тренінг з теми протидії мові ворожнечі, дотримання гендерної рівності та толерантності. І хоч нестабільна епідеміологічна ситуація та карантинні обмеження змушують знаходити гнучкіший підхід до організації навчальних заходів,  Гончаренко центр зібрав півтора десятка фахівців, які отримали вичерпну інформацію щодо  гендерної ідентичності, обговорили стереотипи та міфи у цій сфері, зосередилися на використанні коректної лексики та дотриманні етичних нормах у висловлюваннях.

Навчання здійснювалося за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, а учасники тренінгу отримали ґрунтовні інформаційні та методичні друковані матеріали, а також виявили високий рівень володіння темою.

Усі новини