У Кропивницькому першачкам-переселенцям вручили сертифікати на шкільне канцелярське приладдя

Вівторок, 30 серпня 2022 21:00

Сертифікати набору школяра від Кропивницької міської ради урочисто вручили 73 першокласникам із родин вимушених переселенців у Кропивницькому громадському просторі МИР 2.0 сьогодні, 30 серпня. Першачків привітали з початком навчального року і вручили подарунки заступник міського голови Олександр Мосін та секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

- Сьогодні російські окупанти змусили багатьох українців полишити рідні домівки. Але Кропивницький став для вимушених переселенців другою домівкою. Міська влада докладає багато зусиль, аби вам було у нашому місті комфортно і затишно. Кропивницькі школи гостинно прийняли учнів з інших регіонів, які виявили бажання навчатися саме у нашому місті. Ми потурбувалися, щоб усі першокласники мали необхідне шкільне приладдя, яке допомагатиме їм успішно оволодівати науками та ставати розумними і сміливими, - відзначив у вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін.

Успіхів у навчанні, не зважаючи на війну, побажав першокласникам-переселенцям і секретар міської ради Олег Колюка.

- Сьогодні війна стала для усіх нас важким випробуванням, але попри всі труднощі Кропивницький підтримує людей, які вимушено полишили рідні домівки. Вже зовсім скоро першовересневий ранок зустріне усіх школяриків веселим дзвоником. Цей день для вас, для ваших батьків обов’язково буде радісним і святковим. Ви почнете свою мандрівку у цікаву країну знань. Ми дуже хочемо, щоб уся малеча пішла до школи здоровою, веселою, з гарними портфеликами та барвистими шкільними аксесуарами, - додав секретар міської ради Олег Колюка.

Протягом літа педагоги активно залучали дітей Кропивницького та дітей гостей міста до таборівок, цікавих занять, гуртків, поєднуючи це з волонтерською роботою. Олександр Мосін і Олег Колюка подякували їм і вручили відзнаки Кропивницької міської ради педагогічному колективу дитячо-юнацького клубу «Гірник» - керівник Олена Мотуз, а також педагогу-організатору дитячо-юнацького клубу «Скіф» Юлії Мизь. А потім посадовці подарували кожному першокласнику сертифікат набору школяра. Завершенням свята для усіх учасників урочистостей стало спільне фото на згадку.

Усі новини