У Кропивницькому підготували художню виставку до Дня Незалежності України

Середа, 25 серпня 2021 10:31

Кропивницький художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна в День Державного Прапора України презентував унікальну виставку «Сонячні барви України».  

Експозицію виставки, присвяченої 30-річчю незалежності України, складають живописні, графічні, скульптурні та декоративні твори з музейної колекції «Сучасне українське образотворче мистецтво» відомих сучасних художників Кіровоградщини - народного художника України Михайла Надєждіна, заслужених художників України Бориса Вінтенка, Нелі Фірсової, Анатолія Янєва, Сергія Шаповалова, Фелікса Полонського та Андрія Надєждіна, заслуженого майстра народної творчості України Олександри Пренко, заслуженого працівника культури України Леоніда Бондаря, членів Національних Спілок художників та майстрів народного мистецтва України. Більшість з митців є лауреатами обласних премій в сфері образотворчого мистецтва  та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна та в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.

- Виставка «Сонячні барви України» презентує всі напрямки і стилі сучасної української  образотворчості – реалістичні живописні пейзажі та натюрморти, графічні абстракції та малу пластику, керамічні композиції, декоративне шиття, батик, килимарство та витинанки. На виставці експонується 70 доробків, створених митцями починаючи з початку 1990-х років і до сьогодення. Діятиме вона  до початку жовтня, - розповідає Віта Чернова, директор художньо-меморіального музею О.Осмьоркіна

На святковий музейний вернісаж прийшли художники, архітектори, журналісти і просто шанувальники української образотворчості. З вітальними словами виступили керівники обласних мистецьких осередків, художник Андрій Хворост та заслужений архітектор України Юрій Пенязь, а також викладачка Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка кандидатка мистецтвознавства Олена Кириченко. В цей день музей отримав ще й живописні дарунки. Заслужений художник України Андрій Надєждін передав до фондів музею власний автопортрет та роботу своєї сестри художниці-абстракціоністки Оксани Журавель (Надєждіної). Тож, музейна колекція  «Сучасне українське образотворче мистецтво» поповнилася мистецькими творами, а потенційні відвідувачі музею тепер мають змогу побачити їх у нових експозиціях.

Усі новини