У Кропивницькому планомірно реалізують Міську програму профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто”

Понеділок, 8 липня 2019 16:25

Інформація про стан реалізації Міської програми профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020 роки стала однією з головних тем наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 08 липня.

Відповідно до Програми у місті Кропивницькому другий рік поспіль впроваджується система відеоспостереження та відеоконтролю, зазначив начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Олександр Шишко.

За його словами, у місті встановлено 81 відеокамеру. Це оглядові  та камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля. Місця їх дислокації попередньо були запропоновані правоохоронними органами.

- Використання сучасних технічних засобів значно підвищить оперативне реагування на скоєні правопорушення, збільшить кількість розкритих злочинів, призведе до зменшення таких видів злочинів як пограбування, розбійні напади, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство, порушення правил дорожнього рух,- зазначив Олександр Шишко.

На закупівлю та встановлення відеообладнання протягом 2017-2019 років використано кошти в сумі 4 100,0 тис. грн.

Крім того, у червні 2019 року між виконавчим комітетом Міської ради міста Кропивницького та Головним управлінням Національної поліції в Кіровоградській області підписано меморандум про співпрацю у реалізації програми “Безпечне місто”.

Системою відеоспостереження обладнаний і комунальний транспорт міста. У кожному транспортному засобі встановлена тривожна кнопка, що знаходиться у кабіні водія.

- У разі натискання кнопки сигнал приймає найближчий до місця події патруль поліції. Як свідчить статистика, це сприяє запобіганню правопорушень та більш швидкому реагуванню правоохоронних органів на злочини, - підкреслив Олександр Шишко.

Тривожними кнопками та камерами відеоспостереження облаштовані і деякі навчальні заклади міста. Крім того, камери відеоспостереження встановлені і в приміщенні Міської ради міста .

Система відеоспостереження та відеоконтролю відкрита для всіх зацікавлених організацій, підприємств, установ та окремих осіб, які можуть стати ініціаторами встановлення відеокамер, включених у Систему, поблизу їх підприємств, організацій, торгових закладів, автостоянок, будинків, інших місць масового скупчення та перебування людей.

Разом з тим Олександр Шишко проінформував присутніх про те, що з 25 червня 2019 року в місті Кропивницькому розпочав роботу велопатруль.    

- Патрулювання на велосипедах має ряд переваг у порівнянні з авто- та пішим наглядом. Завдяки своїй маневреності та можливості оперативно з’являтися у важкодоступних місцях, - зауважив начальник відділу. - Саме тому велопатрулі зосередять свою роботу на забезпеченні громадського порядку та виявленні різного роду правопорушень у центральній частині міста, парках, набережній річки Інгул та пішохідних зонах. Вони працюватимуть у денний час у теплий період року. Їхні основні задачі суттєво не відрізнятимуться від авто- та піших патрулів, зокрема, це забезпечення публічного порядку та профілактика порушень правил дорожнього руху.

Усі новини