У Кропивницькому планують відшкодовувати частину коштів за «автономки»

Вівторок, 11 липня 2017 18:30

Сьогодні, 11 липня, під час засідання сесії міської ради знову постало питання надання дозволів на відключення від централізованого опалення. Це надзвичайно актуальне для міста  питання з кропивничанами обговорив профільний заступник міського голови Олександр Мосін.

За словами посадовця, сьогодні система теплопостачання у місті розбалансована через хаотичну роздачу дозволів на встановлення автономок у попередні роки. Тому, якщо продовжити видачу дозволів, теплогенеруючі підприємства зазнають величезних збитків. Крім того, громадяни, що продовжують користуватись централізованим опаленням, отримають тарифне навантаження, оскільки тарифи у новому опалювальному сезоні встановлюватимуться місцевим самоврядуванням за відповідними критеріями.

За даними головного управління житлово-комунального господарства, КП “Теплоенергетик” обслуговує 59 будинків з централізованим опаленням, у кожному з них залишилось по 1-2 квартири на стояку. Та 32 таких будинки, які обслуговує ДП “Кіровоградтепло”. Щоб допомогти власникам квартир у таких будинках перейти на індивідуальне опалення, в ГУ ЖКГ готують пропозицію щодо відшкодування з міського бюджету 50% витрат за встановлення автономного опалення.

- Коли документ буде готовий, його буде винесено на розгляд депутатам, - зазначив Олександр Мосін. - Я прошу депутатів підтримати пропозицію про відшкодування мешканцям частини витрат на установку індивідуального опалення та відключити 59 будинків від централізованого теплопостачання, які обслуговує ТЕЦ. Щодо квартир, які обслуговує “Кіровоградтепло”, то це питання треба вирішувати спільно з депутатським корпусом. 

Усі новини