У Кропивницькому покладанням квітів вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Четвер, 14 грудня 2023 11:16

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Ми вклоняємося мужності та героїзму пожежників, військовослужбовців, медиків, будівельників, правоохоронців – усіх ліквідаторів, які ризикуючи власними здоров’ям і життям, ціною титанічних зусиль захистили людство від атомного лиха.

Квіти вдячності від усієї громади загиблим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції цього дня поклали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та військовослужбовці гарнізону, вдови чорнобильців  та самі ліквідатори.

У церемонії покладанні квітів взяли участь також секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Сергій Колодяжний. Хвилиною мовчання учасники реквієму вшанували пам’ять загиблих Героїв 1986 року і сучасних захисників України.

Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогу ціну. Ліквідатори, як ніхто, знають її. Сьогодні, коли Україна бореться за свою свободу і незалежність з лютим російським агресором, ціна миру, людського життя зростає в рази. Адже йдеться не лише про Україну.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто боровся із наслідками ядерної катастрофи. З нами назавжди імена усіх, хто ціною власного життя  захистив мільйони людей.

Слава героям-ліквідаторам!

Слава Україні!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13