У Кропивницькому повністю вакцинувалися працівники п’яти шкіл і тринадцяти дитячих садочків

Вівторок, 9 листопада 2021 11:16

Від понеділка, 08 листопада, відповідно до чинного законодавства України, вступила в дію норма відсторонення від роботи певних категорій працівників, якщо вони не пройшли процедуру вакцинації від коронавірусної хвороби.

Про ситуацію в освітній галузі Кропивницького розповіла під час брифінгу в міській раді начальниця управління освіти Лариса Костенко, сьогодні, 09 листопада. За її словами, всього в системі освіти Кропивницького працює 5635 осіб.

- Станом на ранок, 08 листопада, 56 працівників закладів освіти Кропивницького були недопущені до роботи. Протягом дня ми уточнювали інформацію, і вже ввечері ця кількість скоротилася  до 52 осіб, - зазначила посадовиця.

Статистика у розрізі  навчальних закладів виглядає наступним чином:

- По школах до роботи недопущені 35 осіб: 15 педагогічних і 20 непедагогічних працівників. Із 2064 працівників дошкільної освіти  відсторонені 3 педагогічні і 11 непедагогічних працівників. Зі 135 працівників закладів позашкільної освіти — 3 педагогічні працівники відсторонені, - повідомила Лариса Костенко.

Чому серед освітян залишаються іще не щеплені працівники? Причини Лариса Костенко називає різні — перебування на «лікарняному», у відпустці,  перенесена впродовж останніх півроку хвороба на COVID-19.  Але при цьому, наголосила Лариса Костенко, очолюване нею управління проводило широку роз'яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації. Найвищий рівень відповідальності продемонстрували ті колективи, де, на жаль, ковід забрав когось із колег.

Є серед працівників освіти міста і ті, хто мають протипоказання до вакцинації, зокрема, це 50 осіб в системі  дошкільної освіти і 83 особи по загальній середній освіті.

Прокоментувала Лариса Костенко і рівень вакцинації в закладах освіти міста.

Майже 96% працівників дитячих садочків міста отримали першу дозу щеплень від коронавірусу, і близько 93% - працівників шкіл. Повністю вакцинували свої колективи  5 закладів загальної середньої освіти і 13 дитячих садочків.

Усі новини