У Кропивницькому позапланово зібралася міська надзвичайна протиепізоотична комісія: виявлено собаку, хвору на сказ

Вівторок, 20 листопада 2018 12:36

У Кропивницькому зафіксовано захворювання собаки на сказ. Про це повідомило Кропивницьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

«За результатами епізоотичного розслідування Кропивницького міського управління спільно зі спеціалістами Кропивницької міської державної лікарні ветеринарної медицини встановлено, що хвора тварина безпорідна, віком 10 років, перебувала на постійному утриманні у домоволодінні мікрорайону Масляниківка, не щеплена. За порушення статті 37 Закону України "Про ветеринарну медицину", пункту 5 "Інструкції про заходи щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин" власника тварини притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу згідно статті 107 КУпАП. Особам які мали контакт з загиблою твариною, запропоновано звернутись до травматологічного відділення лікарні для подальшого обстеження та проведення профілактичних заходів», - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 16 листопада, відбулося позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Міській раді міста Кропивницького, на якій були введенні карантинні обмеження та затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу в неблагополучному на сказ тварин пункті та його оздоровлення.

На прилеглій території та в загрозливій зоні спеціалісти Кіровоградської міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення усіх сприятливих тварин антирабічною вірус – вакциною «Рабістар».

Усі новини