У Кропивницькому презентували черговий випуск літературного альманаху “Сівач”

Вівторок, 18 липня 2023 14:37

У Кропивницькому літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого  відбулася презентація третього випуску альманаху «Сівач».

Головний редактор – поет Станіслав Новицький, його життя міцно пов’язано з нашим краєм, хоч зараз він і мешкає у Вінниці. До складу редакційної колегії увійшли поети і прозаїки - також наші земляки: Олександр Косенко, Віктор Терен, Наталія Бідненко, Петро Мельник, Володимир Яремчук, Олена Баранова, Анатолій Саржевський, Олена Надутенко, Анатолій Каретний, Аліна Шевченко.

- У надзвичайно складний час, який переживає наша країна, тимчасово призупинено випуск добре відомих у письменницьких колах ще з 90-х років минулого століття літературних журналів Кропивниччини «Вежа» і «Степ». Ентузіазм і заповзятість нашої творчої команди дозволили заповнити цю прогалину. Перше число «Сівача» побачило світ восени 2022 року. Навесні 2023-го надруковано перший і другий здвоєний номер. Влітку третій альманах надав сторінки не тільки титулованим авторам, а й талановитій молоді з усіх куточків України. Ми створювали цей альманах для популяризації українського слова і уславлення українства. Тут друкуються не тільки літературні, а й краєзнавчі матеріали. До речі, у цьому номері вміщено публікації трьох науковиць музею – Світлани Колесник, Тетяни Ревви та Наталії Мельниченко, - зазначає головний редактор Станіслав Новицький, який і зробив огляд «Сівача».

Член редколегії Олександр Косенко нагадав, що назва «Сівач»  походить від однойменної  літературної студії, яку у 80-і роки минулого століття очолював відомий поет Валерій Гончаренко.

Інші члени редколегії Анатолій Каретний, Петро Мельник, Наталія Бідненко, Олена Надутенко, Анатолій Саржевський  розповіли про роботу над альманахом, пошук нових літературних імен, відзначили енергію та цілеспрямованість головного редактора. Читали вірші, опубліковані на сторінках «Сівача»: Наталія Бідненко – харків’янина Миколи  Возіянова, Марина Єрмолаєва – свої власні.

«Сівач» друкується у кропивницькому видавництві Віктора Лисенка, який також був гостем презентації і вітав творчий колектив.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28