У Кропивницькому презентували капітально відремонтоване приміщення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4

Понеділок, 11 вересня 2017 16:21

Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому продовжують модернізуватися і оновлюватися. Розвиток медичної галузі є пріоритетом у діяльності міської влади і програма розвитку сфери охорони здоров’я послідовно та наполегливо  впроваджується у життя.

Сьогодні, 11 вересня, напередодні відзначення Дня міста, у приміщенні амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4 КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кропивницький” своє маленьке свято. Тут завершили капітальний ремонт і  відкриття праве крило корпусу закладу. В урочистостях з нагоди прийняття в експлуатацію другої черги амбулаторії взяли участь міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

На ремонт та оснащення цієї частини закладу з міського бюджету було виділено близько одного мільйона гривень. Два кабінети сімейних лікарів, реєстратура, маніпуляційна кімната, кабінет ЕКГ — все зроблено відповідно до табельного оснащення. За словами начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук, амбулаторія загальної практики-сімейної медицини № 4 — це пілотний проект по запровадженню електронного реєстру пацієнтів.

Осучаснення закладів охорони здоров’я у Кропивницькому має сприяти притоку в обласний центр молодих спеціалістів-медиків.  Оксана Макарук відзначила, що для молодих лікарів діє спеціальна програма, за якою немісцевим фахівцям надається житло, а також встановлюється виплата додаткової заохочувальної надбавки за складність та напруженість у роботі в розмірі 30 % посадового окладу лікарям - молодим спеціалістам - випускникам вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації. 

- Ми маємо залучати до роботи у медичних закладах Кропивницького якомога більше молодих фахівців, - наголосив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. - Першочергове завдання міської влади — покращити умови праці лікарів, максимально забезпечити медичні заклади необхідним обладнанням. У свою чергу, від медичних працівників у їх роботі очікуємо високого професіоналізму та культури обслуговування пацієнтів.

Секретар міської ради Андрій Табалов також наголосив на пріоритетності медичної галузі для депутатського корпусу міської ради і додав, що це тільки початок оновлення медичних закладів обласного центру.

Усі новини