У Кропивницькому презентували книгу Віктора Ганоцького

Вівторок, 10 серпня 2021 10:58

06 серпня 2021 року у літературно-меморіальному музеї І. К. Карпенка-Карого відбулося літературно-мистецьке свято – презентація посмертної книги члена Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України Віктора Ганоцького «Крила виростають на землі», виданої до 30-річчя Незалежності України.

«Крила виростають на землі» – спільний проєкт музею і родини Ганоцьких. Книга розповідає про уродженця Олександрії Леоніда Попова, який у квітні 1980 року підкорив космос. Під час відвідин космонавтом своєї малої батьківщини журналіст Віктор Ганоцький багато спілкувався з ним та його матір’ю Тетяною Овсіївною.

Збірка з післямовою Сергія Колісника та його доньки Тетяни Яровенко мала вийти в Центрально-Українському видавництві ще у 2005 році. На жаль, за життя письменника цього не сталося. Але пам’ять про нього і героїв його книги жива. Також видання містить спогади колег та друзів про автора-патріота.

Поета, прозаїка, публіциста Віктора Ганоцького цього дня  згадували директор закладу Лариса Хосяінова, ведуча заходу і упорядниця книги Антоніна Корінь, автори статей, що увійшли до другої частини збірки письменники Василь Бондар, Елеонора Бєльська, краєзнавці, журналісти Федір Шепель, Анатолій Саржевський, Павло Рибалко та Петро Мельник,  члени літературного клубу «Джерело» на чолі з Анатолієм Штаньком.

Добре слово про Віктора Ганоцького сказав заслужений журналіст України Валерій М’ятович. 

Вдова Віктора Ганоцького пані Наталія, яка брала активну участь у редагуванні книги та її наповненні матеріалами, презентувала всім співавторам примірники збірки.

Усі новини