У Кропивницькому програма підготовки міського господарства до зими виконується відповідно до затвердженого графіка

Понеділок, 29 липня 2019 10:47

Міська рада Кропивницького тримає на постійному контролі хід підготовки підприємств сфери житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимових умовах. Тому підприємства ЖКГ заздалегідь розпочали підготовку до зими. Як повідомили у головному управління житлово-комунального господарства міської ради, фахівці детально проаналізували перебіг минулорічного опалювального сезону та врахували недоліки при складанні заходів на поточний рік. Відповідно виконавчий комітет міської ради Кропивницького прийняв рішення «Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року», яке лежить в основі цьогорічної підготовки господарства обласного центру до життєдіяльності в холодну пору року.

За інформацією ГУ ЖКГ, відповідно до запланованих заходів з підготовки до опалювального сезону станом на 26 липня у тепловому господарстві виконано наступні роботи:

КП "Теплоенергетик", з урахуванням переданого майнового комплексу ДП «Кіровоградтепло» та сел. Нового, для забезпечення безперебійної роботи підприємства в осінньо-зимовий період 2019/2020 років було передбачено виконання робіт на суму 16,391 млн. грн, а саме:

  • капітальний ремонт – 7,326 млн. грн (теплових мереж на попередньоізольовані труби пінополіуретаном, покрівель котелень та ЦТП, запірної арматури, тощо);
  • поточний ремонт – 7,150 млн. грн (опалювальних котелень, теплових мереж, центральних тепло пунктів, наладка котлів, гідроопресування котлів, тощо);
  • ремонт електрообладнання – 0,440 млн. грн (кабельні лінії, силові трансформатори, електродвигуни, ремонт та повірка засобів вимірювальної техніки та інше);

Інші заходи – 1, 475 млн. грн (улаштування асфальтобетонного покриття доріг після ремонту теплових мереж, заготівля солі, інше).

Відповідно до заходів виконано робіт на суму: 2,215 млн. грн. Теплове господарство підготовлено на 25 %.

Загалом по тепловому господарству виконано:

  • підготовку котелень – 5 од, що становить 22 %;
  • підготовку теплових мереж – 49,9 км, що становить 30 %;
  • заміна теплових мереж 0,261 км, що становить 10 %;
  • підготовку центральних теплових пунктів 4 одиниць, що становить 25 %.

Виконуються планові ремонтні роботи електросилового обладнання, запірної арматури, фільтрів на станції хімводопідготовки, насосного обладнання, випробування обладнання та ін.

Готуються до зими і житлово-експлуатаційні організації міста. Тут здійснюється комплексна підготовка житлових будинків: на поточний момент відремонтовано 141 покрівля, 131 система холодного водопостачання, 75 електрощитових та 197 одиниць систем теплопостачання. Готовність житлового фонду міста до зими складає 65%.

Під час підготовки житлових будинків до опалювального сезону житлово-комунальними підприємствами здійснюються роботи з обстеження димових та вентиляційних каналів, їх оголовків та герметизації інженерних вводів, вживаються необхідні заходи щодо приведення їх у належний технічний стан.

У дорожньо-мостовому господарстві обласного центру триває підготовка до роботи взимку спеціалізованої снігоприбиральної техніки і заготівля відсіву.

КП «Універсал 2005» станом на 26 липня має в запасі 3914 тонн відсіву та 382 тонни солі.

У Кропивницькому також заявлено про готовність до опалювального періоду 25 закладів освіти із запланованих 39, що складає 64 %. Та 25 дошкільних навчальних закладів із запланованих 37, що складає 68 %. У 20 закладах освіти виконані поточні та капітальні ремонтні роботи системи опалення. У 79 навчальних закладах виконується промивання та гідравлічні випробування внутрішніх мереж теплопостачання. Здійснюється повірка манометрів та термометрів, газових лічильників, коректорів газу, димових каналів, сигналізаторів газу.

Управління охорони здоров’я прозвітувало про завершення підготовки до зими у 4 закладах із запланованих 14, що складає 29%.

Усі новини