У Кропивницькому провели в засвіти Воїнів-захисників

П'ятниця, 1 грудня 2023 15:53

Сьогодні, 01 грудня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища вічний спочинок знайшли молодший сержант Владислав Кононенко, солдат Сергій Голіков та рядовий запасу Олександр Поповіченко.

Владислав Кононенко народився 18 квітня 1995 року в Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №1, закінчив Кіровоградський технікум механізації сільського господарства, працював кухарем.

У 2022 році за мобілізацією приєднався до лав ЗСУ, пройшов підготовку в сержантській школі. Вирізнявся хистом влучного навідника, його гармата завжди била в ціль.

Молодший сержант Владислав Кононенко загинув 27 листопада неподалік Кліщіївки Бахмутського району. Без люблячого сина залишились мама, котра сама виховала його і для якої він був підтримкою та опорою.

Сергій Голіков народився 24 травня 1989 року в Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №18. Вищу освіту здобув на юридичному факультеті Харківського національного університету внутрішніх справ. Працював дільничним офіцером, потім на станції швидкої медичної допомоги.

В 2019 році за контрактом вступив до Збройних Сил України. Брав участь в антитерористичній операції у Луганській та Донецькій областях. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України продовжив захищати рідну землю. Служив командиром штурмового відділення - командиром машини.

30 жовтня, під час виконання бойового завдання в складі підрозділу, поблизу Андріївки Бахмутського району солдат Сергій Голіков отримав тяжке поранення. Він переніс кілька складних операцій, лікарі довго боролися за його життя, але поранення виявилися несумісними з життям. Серце воїна зупинилося 23 листопада.

Родина втратила турботливого сина, люблячого чоловіка, найкращого батька і брата.

Олександр Поповіченко народився 23 лютого 1970 року в селі Дическулове Новоукраїнського району. Навчався в Комишуватській загальноосвітній школі.

Пройшов строкову службу у повітряно-десантних військах в Нагорному Карабасі. Після служби працював на підприємствах міста та області.

З квітня 2014 року і до кінця 2015 року проходив службу на посаді водія, брав участь в захисті Донецького аеропорту. Був тяжко поранений. За виявлений героїзм удостоєний ордену "За мужність" ІІІ ступеня, інших нагород. Після поранення звільнений із військової служби. 

Серце мужнього Воїна перестало битися 28 листопада. Він був хорошим товаришем, турботливим сином, батьком, братом.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

 

Усі новини