У Кропивницькому реконструюватимуть мережу теплопостачання міста

Середа, 5 липня 2023 16:48

Звіт про проведений аналіз стану існуючої системи теплопостачання міста та альтернативні сценарії теплопостачання та проєкти  розвитку теплопостачання міста представили фахівці ТОВ «ЕНЕРГОПРОМ-ІНЖИНІРИНГ» у Кропивницькій міській раді сьогодні, 05 липня. Висновки фахівців заслухали заступник міського голови Олександр Мосін та керівники теплопостачального та комунальних підприємств міста.

Вивчивши ситуацію та проаналізувавши документи та роботу, виконану у попередні роки, представники ТОВ «ЕНЕРГОПРОМ-ІНЖИНІРИНГ» озвучили рекомендації розроблення схеми теплопостачання Кропивницького. За їхніми висновками, обслуговувати велике теплове господарство за малої кількості споживачів послуги централізованого опалення вкрай складно. Тому вони радять впроваджувати модульні котельні, встановлення котлів меншої потужності, або облаштування індивідуального опалення.

- Пропозиція дуже слушна і нам уже потрібно бігти у напрямку зміни системи теплопостачання. Але потрібно зважати, що сьогодні в країні триває війна. Тому новий опалювальний сезон розпочнеться за чинною схемою. Однак подальше проєктування змін потрібно проводити перш за все з думкою про людей, щоб було видно, де планується будівництво котельні, якою буде труба  і скільки споживачів до неї під’єднаються. Важливо, щоб ці всі проєкти узгоджувалися з чинним законодавством, - наголосив Олександр Мосін і зазначив, що для об’єктивних висновків розробники мають порадитися з фахівцями усіх комунальних підприємств міста, житлово-комунального господарства, провідними інженерами.

Олександр Мосін звернувся до представників ТОВ «ЕНЕРГОПРОМ-ІНЖИНІРИНГ», аби ті підготували графічну презентацію схеми теплопостачання Кропивницького і представили її на розгляд депутатів міської ради на найближче засідання сесії.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13