У Кропивницькому реконструюють 20 насосних станцій

Вівторок, 18 липня 2017 13:48

Після відновлення водопостачання в обласному центрі, що було тимчасово перервано у зв’язку із аварією на лінії електропередач під Світловодськом, у Кропивницькому почастішали випадки поривів водопровідних мереж. Про це сьогодні, 18 липня, під час прес-конференції у міській раді повідомила начальник мiського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Валентина Давидчук.

- Якщо протягом січня-лютого поточного року в обласному центрі сталося близько 60 поривів, то у липні їх кількість сягнула 96, - наголосила Валентина Давидчук. - Тобто, в день аварійним бригадам доводилось ліквідовувати по 8-10 поривів мережі.

За словами керівника міського водоканалу, проблема полягає у тому, що експлуатаційний строк частини водопровідних мереж уже давно вичерпано. Так, довжина водопроводу складає 830 км, з них: 20% - це сучасні ПХВ труби, 40% - стальні труби, термін експлуатації яких 20 років, але служать місту вже близько 50 років. Інші 40% - чавунні труби, стійкіші, проте різкий перепад температури може спричинити пориви і на такій мережі.

Виправити ситуацію має плановий поступовий ремонт водогону. Для цього підприємство залучило інвестиції Світового банку й придбало нову техніку - екскаватори, автокран, каналопромивочну машину та 4 МАЗи.

Як повідомила Валентина Давидчук, цього року заплановано реконструкцію 20 насосних станцій, де буде встановлена нова енергоощадна техніка, та кількох водогонів, зношені мережі яких замінять на труби ПХВ. Один з водогонів простягається від водозабору Холодні Ключі до насосної станції Масляниківка, другий - від району нового автовокзалу до вулиці Вокзальної. Також планується ремонт водогону від вулиці 8 березня, по вулицях Чорновола, Єгорова, Пашутіна, до вулиці Київської, який забезпечує водопостачання мікрорайонів Кущівки, Катранівки, Новомиколаївки, центру.

Усі новини