У Кропивницькому резиденція Святого Миколая чекатиме на дітвору

Середа, 29 листопада 2023 16:28

Андріївськими вечорницями розпочнеться завтра, 30 листопада, цикл різдвяних і новорічних свят. Відзначатимемо їх за Григоріанським календарем. Тож на два тижні раніше прийдуть і Святий Миколай, і Різдво. Чи буде у середмісті Кропивницького новорічна ялинка і як відзначатимемо різдвяні свята розповіла начальниця управління культури Кропивницької міської ради Анна Назарець.

- Різдвяні свята розпочнуться 30 листопада в Кропивницькому Туристично-інформаційному центрі, там відбудуться театралізовані Андріївські вечорниці. До дня Святого Миколая на площі перед міською радою облаштують Різдвяне містечко, де можна буде придбати Миколайчики, випити гарячого чаю чи кави і скуштувати смаколики.  А вже 06 грудня в ТІЦі розпочне роботу резиденція Святого Миколая. Тут з 10:00 до 17:00 кожна дитинка може розповісти Святому Миколаю вірш чи заспівати пісню і поділитися омріяним бажанням, за це старий пригостить малечу солодощами. Тут же можна буде залишити у поштовій скриньці листа для українських захисників з новорічними побажаннями їм.  - проанонсувала заходи Анна Назарець. - До Різдва Христового, яке відзначатимемо 25 грудня, на площі перед міською радою прикрасимо ялинки новорічною атрибутикою.

За словами очільниці управління культури, цьогоріч ялинку на центральній площі не встановлюватимуть.

- Два роки тому сильний вітер зламав головну ялинку. Цьогоріч у міському бюджеті було передбачено три мільйони гривень на закупівлю нової зеленої красуні, але в країні триває війна, тож ці кошти вирішили передати на ЗСУ. Прикрасимо ялинки перед міською радою, але на цю ілюмінацію бюджетних коштів не витрачатимемо. Ми звернулися до підприємців-спонсорів, які можуть придбати гірлянди, щоб прикрасити зелені красуні, - зазначила Анна Назарець.

На площі Героїв Майдану, за інформацією посадовиці, цього річ, як і минулого року,  встановлять живі ялинки на честь Міст героїв, які вже традиційно прикрасять вимушені переселенці, жителі цих міст.

Новорічна атрибутика в обласному центрі зберігатиметься до 05 січня.

Усі новини