У Кропивницькому розпочався “Весняний книговир”

П'ятниця, 4 травня 2018 15:56

Сьогодні, 4 травня, в обласному центрі в рамках щорічного фестивалю «Весняний книговир» на площі Героїв Майдану відбувся книжковий ярмарок, на якому видавці та автори книг представили увазі кропивничан свою друковану продукцію.

Влаштували під час книговиру і благодійний розпродаж книг, та збір коштів на користь учасників антитерористичної операції. До свята шанувальників книги сьогодні долучився і міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Очільник міста оглянув усі експозиції та придбав у видавців кілька книг для себе і своєї родини.

- Я радий вітати всіх, хто любить читати, писати і видавати книжки. Яким би сучасним, модним, технологічно оснащеним не був світ, як би нас міцно не сповивала комп'ютерна павутина, книжка — друкована, гарно видана, цікаво презентована, завжди житиме і буде одним із головних інструментів розвитку суспільства, наголосив у вітальному слові Андрій Райкович. - Наше місто із року в рік все більше набуває яскравих ознак фестивального центру. У нас є талановита творча молодь, є справжнє книжкове видавництво. Нарешті у Кропивницькому зростає попит на книги, і я переконаний, що книжковий рух набиратиме обертів. І ми будемо відомі в Україні не лише як місто, яке танцює, сумлінно трудиться, навчає і захищає країну, а й місто, яке читає і виховує на патріотичних творах молоде покоління. Щиро бажаю всім організаторам, авторам вдалих презентацій, успішної роботи і корисних придбань. Читайте, і світ для вас стане кращим, а всі ми розумнішими.

Цьогоріч вперше учaсть у ярмaрку взялa aгенція стaлого розвитку «Хмaрочос» тa кaфедрa видaвничої спрaви тa редaгувaння фaкультету філології тa журнaлістики ЦДПУ ім. В. Винниченкa.

Триватиме книговир у Кропивницькому до 6 травня, тож придбати цікаву літературу кожен ще встигне.

Усі новини