У Кропивницькому штормове попередження: комунальники готуються до боротьби з інтенсивним дводобовим снігопадом

Субота, 20 січня 2018 13:58

Позачергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна у зв’язку зі штормовим попередженням на території Кропивницького відбулося сьогодні, 20 січня.

Як повідомив начальник управління з питань  надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко, впродовж 20 січня та протягом доби 21 січня в обласному центрі очікується сильний сніг та налипання мокрого снігу.

У міській раді Кропивницького організоване цілодобове чергування членів оперативного штабу попередження надзвичайних ситуацій. За інформацією штабу, на дорогах міста підтримується стабільна робота пасажирського транспорту.

Олександр Мосін доручив комунальному підприємству «Універсал – 2005» кожних дві години забезпечити розчищення і посипку протиожеледною сумішшю складних ділянок доріг, особливо підйомів: по вулицях Ушакова, Ельворті, Вокзальній, Євгена Чикаленка, провулку Об’їздному.

Увесь наявний склад снігоочисної техніки підприємства готується до роботи в нічну зміну, починаючи із 20.00. На дороги обласного центру виїдуть 25 спеціальних автомобілів: п’ять МАЗів, три ЗІЛ, чотири КМД, сім підмітально-прибиральних тракторів, чотири навантажувачі, два грейдери. Додатково чотири самохвали постійно підвозять відсів у пункти приготування протиожеледної суміші.

Якщо снігопад буде підвищувати свою інтенсивність до роботи буде залучена і техніка підприємств обласного центру. Узгоджена також можливість використання потужної роторної снігоочисної техніки льотної академії для забезпечення транспортного сполучення із селищем Новим. 

Усі новини