У Кропивницькому стартує черговий етап реконструкції Центрального скверу

П'ятниця, 5 листопада 2021 15:26

Сьогодні, 05 листопада, заступник міського голови Олександр Мосін провів робочу нараду з питання початку чергового етапу реконструкції Центрального скверу у Кропивницькому. У нараді, яка відбулася безпосередньо на місці виконання робіт, взяли участь  начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради Роман Лунгол,  завідуюча сектору екології та природоохоронної діяльності міської ради Галина Негода, представники орендаря земельної ділянки та громадські активісти.

Наступний пункт в графіку виконання підготовчих робіт — демонтаж та засипка аварійного підвального приміщення і видалення дерев, які ростуть на ним. Йдеться про три дерева, два з яких знаходяться безпосередньо над підвалом і їх точно доведеться знести, третє — під питанням, його намагатимуться зберегти. Воду з підвалу наразі відкачали. 

- На попередній зустрічі ми домовлялися про спільну роботу і участь в заходах з благоустрою, ландшафтного дизайну, санітарної обрізки дерев з представниками громадської організації, що опікується зеленими насадженнями. Зараз почнуться демонтажні роботи, обвалення підвалу. Ми чекаємо на проєкт ландшафтного дизайну, щоб було чітко прописано де і які саме дерева будуть висаджені, - наголосив Олександр Мосін.

Дмитро Костишин, представник орендаря земельної ділянки, зазначив, що на кінець місяця проєкт озеленення зі всією специфікацією буде представлено для обговорення. І міська влада, і представники “МакДональдзу” закликають громадських активістів не бути лише спостерігачами, а надавати свої пропозиції до плану озеленення скверу.

Також заступник міського голови звернув увагу, що плити, якими вимощені пішохідні доріжки в сквері зараз, разом із лавочками будуть іще використані КП “Благоустрій” на інших майданчиках міста. Олександр Мосін наголосив також на тому, що і шар грунту, який буде зніматися над підвалом, повернуть назад.

Усі новини